Onze favoriete Marokkaanse slager maar zijn lamsballen het liefst als volgt klaar:
Snij de testikels in de lengte doormidden maar laat ze aan het uiteinde nog even aan elkaar zitten.
Verwijder vervolgens het harde vel dat de ballen beschermt door dit bij het gedeelte dat nog aan elkaar vast zit het vel te pakken en van het vlees af te stropen.
Nu kun je ze helemaal doorsnijden, als dat bij het ontvellen al niet gebeurd is. Uitgaande van 2 ballen het je nu dus 4 stukken vlees.
Ruim peper en zout erop strooien en door de bloem halen.
In een koekenpan olijfolie verhitten en hierin het vlees rustig bakken.
Het geheel moet goed gaar zijn, dus reken op ongeveer 10 minuten per kant.
Ondertussen een goede olijfolie mengen met fijn gesneden verse groene kruiden.
Dit kan peterselie zijn, maar koriander of tijm doen het ook zeer goed.
Een geperst teentje knoflook erdoor roeren.
De olie op smaak maken met peper, zout en een beetje citroensap.
De olie die je overhoudt blijft nog een aantal dagen goed in de koelkast.
Snij de gebakken testikels in dunne plakjes en giet hier wat van de kruidenolie op.
Je kunt dit als bijgerecht serveren of op een broodje/toastje als tapa, amuse of voorafje serveren.
Zo makkelijk en zo lekker !
Lams-testikels naar het recept van de slager

6 gedachten over “Lams-testikels naar het recept van de slager

  • 15 december 2014 om 09:59
    Permalink

    We hebben dit recept nu 2 keer gemaakt en het resultaat is fantastisch. De eerste keer alleen zelf gegeten en de tweede keer aan gasten voorgezet. Iedereen vond het heerlijk.

    Beantwoorden
    • 15 december 2014 om 10:23
      Permalink

      Hallo Marja,
      Leuk om te horen.
      Voor meer leuke recepten kun je ook een keer kijken op mijn nieuwe blog : CuliBuzzer

      Beantwoorden
  • 17 december 2016 om 17:35
    Permalink

    Zojuist met een lichte aarzeling klaargemaakt….maar jongens dat is lekker?!

    Beantwoorden
  • 7 juni 2017 om 17:09
    Permalink

    Nadat ze al een poosje in de vriezer lagen, heb ik ze vandaag volgens bovenstaand recept gemaakt. Een ontdekking, echt heerlijk. Mijn man, die er de oorzaak van was dat ze nog steeds in de vriezer lagen heb ik gezegd dat het kalfslever was (dat hebben we niet recent gegeten, dus dat geloofde hij)! We aten bij gevulde courgette uit de oven en ook daar was de kniflookolie erg lekker over.
    Bedankt voor de tip.

    Beantwoorden
  • 8 september 2017 om 08:22
    Permalink

    Gisteren gemaakt met een basilicum saus, ik had dit ook nog nooit gegeten, het lijkt op zwezerik, kwa smaak en tekstuur, erg lekker dus.

    Beantwoorden
  • 21 november 2017 om 11:22
    Permalink

    Lekker recept! Zoals zoveel orgaanvlees zijn ook ballen heerlijk. Probeer ze ook eens van stier, bok enz.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.