Hele wilde gans met kersensaus
Omdat de winter nog niet helemaal voorbij is krijg je deze keer een lekker winters recept met een hele gans. Het recept is officieel voor 4 personen maar als je een beetje gans hebt kun jer makelijk meer 6 personen van eten (of je moet een echte veelvraat zijn, wat met dit recept zo maar zou kunnen gebeuren)

Ingrediënten:
1 wilde gans
– 1 pot kersen op sap
– 2 dl rode port of bessenlikeur
– 1 tl kaneel
– 8 el rode bessenjam of -gelei
– 1 ui
– 4 worteltjes
– 1 tl tijm
– 1 tl laurierpoeder
– Peterselie
– 1 dl bouillon
– 1 dl rode wijn
– 150 g boter of margarine
– zout en peper

Bereiding:
Bestrooi de gans aan de binnen- en buitenkant met zout en peper.
Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de gans rondom bruin.
Voeg de gehakte ui, de kleingesneden worteltjes, de tijm, de laurier, de peterselie, de bouillon en de wijn toe en plaats de gans in een voorverwarmde oven (225ºC), gedurende 10 minuten en daarna op 180º C, gedurende ± 80 minuten.
Keer de gans regelmatig en bedruip deze met het braadvocht.
Verwarm de kersen op sap met de port en de kaneel en laat dit inkoken tot de helft.
Voeg de jam toe en bind eventueel bij met aangemengd aardappelmeel tot een saus.
Neem de gans uit de oven, leg deze op een verwarmde schaal en giet er een weinig kersensaus overheen.
Voeg de overige saus toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los.

Succes en eet smakelijk!

Recept: Wilde gans met kersensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *