Ingrediënten (voor 1 cake):
– 5 vellen filodeeg
– 1 volle hand cashewnoten
– 1 pak diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
– 1 teen knoflook, fijn gesneden
– 1 rode ui, in ringen gesneden
– 200 gram feta
– 3 eieren
– peper en zout
– olijfolie

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Rooster in en droge koekenpan de cashewnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze even weg.
– Verwarm vervolgens wat olijfolie in de koekenpan en bak de uienringen met de knoflook even goed door.
– Voeg dan de spinazie en de cashewnoten toe en bak het mengsel op laag vuur, totdat de spinazie goed warm is.
– Breek ondertussen de eieren in een schaal en klop deze los met wat zout en peper.
– Brokkel vervolgens de feta door het eimengsel en roer het mengsel goed door elkaar.
– Schep dan het spinaziemengsel door het eimengsel.
– Bekleed je cakevorm met een stuk bakpapier.
– Bedek dan met de vellen filodeeg de cakevorm: 1 links, 1 rechts, 1 links en 1 rechts. De vellen overlappen elkaar. Het vijfde vel leg je alleen aan de zijkant, zodat je een flap overhoudt om de cake mee te af te dekken (zie foto).
– Schep dan het mengsel op het filodeeg en dek de cake af met het laatste vel filodeeg.
– Zet je cake onderin(!) de oven (zo verbrandt het filodeeg niet) en bak de cake in ongeveer 30-40 minuten gaar en mooi goudbruin.
– Haal de cake uit de oven en uit de bakvorm, serveer hem op een plank en snijd mooie plakken.

Eet de cake als hij nog warm is, heerlijk. Eet smakelijk!

Filocake met spinazie, feta en cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.