Deze variatie kregen de klanten van onze “lekkere dagen” ook

Ingredienten (de verhouding kun je naar smaak variëren):
snijbonen
lenteui of zoete ui
arachidolie
knoflook
ansjovis
amandelen
mosterd

Bereiden:
Ter voorbereiding de bonen in de gewenste vorm snijden, bijvoorbeeld wybertjes of lange smalle repen, en vervolgens in gezouten water blancheren.
De amandelen grof hakken en in een droge pan roosteren totdat ze licht kleuren.
Een wok verwarmen met de olie.
De ui licht fruiten, samen met de fijngesneden ansjovis en de gehakte knoflook.
Vervolgens de snijbonen toevoegen en op hoog vuur roerbakken.
Zodra de bonen gaar zijn voeg je de mosterd en de amandelen toe.
Als je nog een fruitige toets er doorheen wilt kun je tijdens het fruiten ook wat sinaasappelrasp toevoegen en later wat sinaasappelsap (niet te veel)
Hou je niet van fruitig, overweeg dan eens de combinatie met gorgonzola of jonge geitenkaas.

Recept : Gewokte snijbonen met noten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.