Soms zijn (her)ontmoetingen met mensen die je al langer kent best verrassend!
Zo was ik onlangs bij de islamitische slager om een aantal lamsbouten te kopen. Dus werden er een paar hele lammeren uit de koeling gehaald voor de bouten.
Omdat het twee rammen waren vroeg ik hoe hij het liefste zijn lamstestikels klaarmaakte.
Nou, als je een Marokkaanse slager blij wilt krijgen vraag je dus naar zijn lamsballen recept.
Met een grote grijns vertelde hij dat de testikels een van zijn favoriete delen van het lam waren.
Spontaan haalde hij ze eraf en begon ze meteen schoon te maken. Ondertussen onthult hij met veel lachen en handgebaren zijn recept. Eigenlijk heel simpel en super lekker. Het recept staat in het volgende blogbericht.
Nu hebben veel Nederlanders niet veel met orgaanvlees hebben en nog minder met het eten van tot de verbeelding sprekende geslachtsdelen van dieren. Toch worden testikels al eeuwenlang gegeten en in vele culturen worden er bijzondere eigenschappen aan toegeschreven. Uiteraard zijn dit met name libido verhogende werkingen :).
In Amerika en Canada is “prairie oester” of “rocky mountain oester” de naam van delicatessen gemaakt met testikels van stieren, zwijnen of schapen. In sommige gedeelten van Griekenland dragen mannen gedroogde schapenkloten om hun nek om hun vruchtbaarheid naar een maximum te stuwen en vooral te tonen. In Frankrijk en Spanje gelden lamsballen nog steeds als een verrukkelijke delicatesse en in Noord Afrikaanse landen is het een hele eer als je één van de twee ballen krijgt!
Kortom: zet je schroom opzij en haal eens een paar ballen bij de (Islamitische) slager en verras je culinaire vrienden!
Lams testikels en een blije marokkaanse slager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.