Laat je verrassen, verbaas jezelf.

Kook mee & zet thee!

Maak tijdens deze interactieve Smaakvolle avond in 4 gangen kennis met een aantal bijzondere Tea-Foodpairings, verzorgd door de theesommelier van BOEKEN BONEN & BLAADJES i.s.m. culinair chef de cuisine Rob Twigt van Culibuzz

Tijdens een tea-foodpairing diner workshop leer je alles over verschillende soorten thee, herkomst, teelt en verwerking, en leer je welke invloed temperatuur en zettijden op de smaak van je thee hebben. Daarnaast vertellen we je hoe je een thee kunt combineren met heerlijke gerechten.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je zelf aan de slag gaat! Je gaat diverse bereidingswijzen van thee toepassen, onder begeleiding van theesommelier Joet Halmus, en je gaat de keuken in om je eigen thee-spijs combinaties te koken, onder begeleiding van chefkok Rob Twigt van CuliBuzz.

Het 4 gangen menu wat je gaat bereiden wordt elke keer aangepast aan het seizoen en de verkrijgbaarheid van de verschillende ingrediënten en thee soorten.

Een voorbeeld van een menu:

Amuse:

Walnoten kletskop met Darjeeling

Voorgerecht :

Forelmousse met lichte kruiden, gecombineerd met Jasmijnthee

Tussengerecht :

Carpaccio van gerookte heilbot met Ti Kuan Yin (Oolong)

Of

Tagliatelle met oesterzwam, pompoen en gefrituurde salie, gecombineerd met Pu Erh thee.

Hoofdgerecht : 

Diamanthaas, sous vide gegaard met paddestoelenrisotto in combinatie met Vietnam thee

Tagliatelle met oesterzwam, citroen en bieslook

Dessert :

Fudge van witte chocolade met sinaasappelschil en rode peper, gecombineerd met earl grey

Deze workshop kun je al boeken als je een groep van 8 personen hebt.

| 50,- per couvert | maximaal 20 plekken beschikbaar voor Foodlovers Theeleuten & Bourgondisch ingestelde Avonturiers… (NB. Voor de liefhebbers van een goed glas schenken we ook mooie bijpassend wijnen bij elke gang i.s.m. Wijnhandel Louis Biancardi)