Soms wil je iets simpels maken maar wel lekker eten. Dan blijkt maar weer dat eenvoudig koken absoluut niet minder hoeft te zijn. Sterker nog, met minder ingredienten maak je meestal mooiere gerechten zolang je maar goede spulen gebruikt.
Zo had ik laatst geen tijd/zin om nog boodschappen te doen en moest ik het doen met hetgeen ik nog in de kelder en koelkast had staan. Het gevolg is het volgende recept.
k
Eenvoudige kip uit de oven
Ingredienten:
4 kippenpoten (uiteraard scharrelkip of biologische kip)
Kerrie
2 rode uien
flinke klont boter/margarine
peper
zout
6 theelepels gembersiroop
k
Bereiding:
* Kippenpoten ruim bestrooien met peper, zout en kerrie
* Boter in een pan smelten en op middelhoog vuur de kip aan alle kanten mooi bruin bakken
* Rode ui in halve ringen snijden en over de bodem van een ovenschaal verdelen
* De aangebraden kip boven op de uien leggen
* De gembersiroop over de kip gieten
* De schaal in de oven zetten tot de kip gaar is. Afhankelijk van de grootte van de poten duurt dit 20 tot 40 minuten. De kip is gaar als er helder vocht uit komt als je er met een vork in prikt
* De kip regelmatig met de saus uit de ovenschotel bedruipen
k
Klaar is kees!
Ik heb er gebakken krieltjes en sperziebonen met zongedroogde tomaatjes bij gegeten.
Recept : eenvoudige kip uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *