Het nieuwe jaar is weer begonnen en de lijstjes met food trends zijn weer door vele bureaus en (top-)koks samengesteld.

Voor CuliBuzz dus tijd om een overzichtje te maken met de meest verrassende en bijzondere trends.

Foodtrends:

Ieder jaar duikelen de lijstjes over elkaar heen. Daarom heb ik er dit jaar voor gekozen om niet de belangrijkste trends samen te vatten maar juist op zoek te gaan naar gesignaleerde trends die wel heel bijzonder zijn.

Mijn top tien:

INFUSED ICE CUBE TREND

In de bar scene, voorspelt het blad Entrepeneur ijsblokjes doordrenkt met kruiden en andere ingrediënten als “the next big thing” voor cocktails, volgens Ondernemer. Zelfs smaken zoals rook worden opgenomen; Zo is er een barman gevonden die smeltend ijs in een vlees-roker doet en opnieuw laat bevriezen zodat het ijs doordrenkt wordt met een schone, rokerige smaak.

 

R.I.P. CUPCAKES

Hier wordt ik dus blij van! Jarenlang zijn we geterroriseerd door de kleine ronde cakejes, maar dit jaar gaan we afscheid van ze nemen. Ze worden vervangen door donuts en “ice cream sandwiches”. Vooral de laatste lijken me een echte vooruitgang.

 

RETAIL + FOOD

Deze twee branches gaan volgens sommigen een huwelijk aan. Een restaurant in je favoriete winkel met eten dat helemaal bij de winkel past. Zeg maar La Place maar dan veel verder doorgevoerd ne op hoger niveau. Voorbeelden?

http://www.tommybahama.com/TBG/Stores_Restaurants/New_York_City.jsp

http://eater.com/archives/2013/10/10/saks-fifth-avenue-sophies.php

http://www.washingtontimes.com/news/2013/oct/8/brooks-brothers-launch-makers-and-merchants-steakh/

LOW TEA

The food channel voorspelt dat we een vierde lichte maaltijd/snack gaan eten om de middagdip op te vangen. Maar deden we dat niet allang met ons koekje bij de koffie en heeft cup a soup ons dat idee al niet jaren proberen op te dringen? Slimme jongens daar bij the food channel 🙂

 

REPLACING WATER IN COOKING

Koken in water is achterhaald…koken en stomen doen we in 2014 in koffie, thee, wijn, bier en vloeibare rook! Toch ?

“MUTANT MORSELS”

Wij (gaan) houden van ongebruikelijke combinaties. Zo is er de dessert pizza met nutella en marsh mellows en de “ramen burger”.

 

 

DOOIERS

De romige dooier zal aan een niet te stuiten opmars beginnen en de plek innemen die kaas, zuivel en sauzen nu hebben. Dus neem een paar kippetjes in de achtertuin als je hip wilt zijn!

 

 

DE PASTA REVOLUTIE

De Italianen zullen het niks vinden maar we gaan glutenvrije pasta krijgen, al dan niet gekruid met exotische kruiden en in vele nieuwe vormen. De glutenvrije keuken gaat trouwens sowieso een vlucht nemen!

 

LIJNEN IS UIT !

Als dat geen goed nieuws is. We gaan niet meer voor de minste calorieën maar voor de gezonde voeding, zeg maar de meeste vitaminen e.d.

 

 

BOERENKOOL IN EEN NIEUW JASJE

De Amerikanen hebben de oer-Hollandse borenkool ontdekt. Alleen maken ze er geen stamppot van maar heerlijke frisse salades met luxe toevoegingen.

 

Foodtrends in 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.